2020-ий стане роком розвитку медицини в Івано-Франківську, – Марцінків

Суспільство

2020 рік в Івано-Франківську буде роком розвитку медицини задля збільшення тривалості життя населення міської ОТГ.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, інформує Західний кур’єр.

За його словами, обласний центр Прикарпаття є лідером в Україні за динамікою зростання кількості населення, а одним з головних завдань міської влади у новому році буде робота над збільшенням тривалості життя мешканців Івано-Франківської ОТГ.

«Дуже важливо, щоб тривалість життя людей в Івано-Франківську зростала. Тривалість життя – це найбільший показник, який визнає ООН. Це сукупність того, як суспільство дбає про те, щоб люди жили якомога довше. Дуже правильно, що в стратегії ОТГ ми поставили ключовим показником збільшення тривалості життя», – сказав Руслан Марцінків.

За словами міського голови, показник тривалості життя населення дуже важко вирахувати і навіть на рівні областей цього ніхто не робить. Тому за основу взяли кількість мешканців, яким понад 65 років. З 2015 по 2019 рік кількість таких іванофранківців зросла на 3,5 тис осіб.

Також обласний центр Прикарпаття є лідером в Україні за динамікою зростання кількості населення. Як міграційного, так і природного. У 2018 році в місті народилося 2920 немовлят. Приріст народжуваності над смертністю склав 250 осіб.

А жити до Івано-Франківська найбільше переїжджають з Тернопільської та Львівської областей, Поділля, Львова та Києва.



Переглядів: 239
banner