Правильне поєднання вина і продуктів допоможуть розкрити їх смак

Поради

Як потрібно підбирати страви і вино, щоб вони поєднувалися між собою.

Людина, яка самостійно вирішила підібрати страви до вина, повинна врахувати всі фактори, які впливають на смак, аромат, температуру їжі. Від температури напою буде залежати приймання їжі.

Температурні норми

  1. Легке біле вино краще підносити холодним від 8 до 13°С.
  2. Ігристе — варто подавати крижаним до 7°С.
  3. Червоне вино має бути злегка прохолодним від 13° до 18°С.

Вибираючи вино, потрібно звернути увагу на кілька принципів. Це терпкість, кислотність, солодкість, смак, аромат.

Якщо напій терпкий, то його слід подавати з м’ясом яловичини, з червоним вином. Якщо текстура груба, то більш терпким має бути вино. Вино з яскравим смаком і запашним акцентом — слід вибирати більш жирну їжу.

Для того, щоб вино і страва доповнювали один одного, потрібно шукати схожі на смак і аромат напій і їжу. З даним напоєм не можна поєднувати такі страви, як: яйця, помідори, горіхи, анчоуси.

До вина найкраще подавати фрукти, вони зможуть доповнити і розкрити смак напою. Так само вони не переб’ють смак, а тільки доповнять його. Хорошим поєднанням можна вважати полуницю, ананас, персик і диню.

Не потрібно забувати додавати вино в процесі готування. Так можна підкреслити смак страви і розкрити її аромат.

Якщо вино червоне, то до нього краще приготувати м’ясо, салат з сиром, суші, гарнір, рибу або просто ягоди з фруктами.

Любителям білого вина краще будуть морепродукти, ікра, куряче м’ясо, риба. Добре буде поєднуватися нарізка з ковбасних виробів, різні салати і гаряче.

Тим, хто зупинить свій вибір на рожевому напої можуть звернути свою увагу на холодне м’ясо і найчастіше на десерти. Завдяки даним підказкам можна здивувати своїх гостей і домочадців правильним поєднанням їжі і напою.

Джерело