Приправи, які користуються особливою популярністю при приготуванні розсольнику

Кулінарні рецепти

Які спеції додають в розсольник.

Розсольник є вельми смачною і незвичайною на свій смак стравою. Річ у тім, що в його складі міститься велика кількість компонентів, кожен з яких відрізняється своїм своєрідним смаком і ароматом. Тому, щоб отримати смачну готову страву, важливо знати про основні приправи, які заведено додавати в розсольник.

Отже, в якості основного інгредієнта розсольнику являються солоні огірки. Саме вони здатні надати страві неперевершений смак і аромат. Крім огірків заведено додавати класичні компоненти для супів (картопля, морква, ріпчаста цибуля і приправи). Якщо ви хочете зробити розсольник більш автентичним, то можете додати ріпу або брукву.

Серед приправ, які користуються особливою популярністю і завжди йдуть в «хід» при приготуванні розсольнику, являються:

  • Селера. З її допомогою створюється неперевершений пряний і пікантний смак і аромат.
  • Пастернак. Заведено додавати приправу для того, щоб розсольник отримав солодкувату ноту, а також оригінальний горіховий присмак. В основному, за смаком він нагадує чимось моркву, правда, пастернак володіє більш складним присмаком, тому його важливо додавати в розсольник.
  • Петрушка. Вона використовується як при варінні бульйону, надаючи йому чудовий аромат, так і в якості прикраси. Крім петрушки в готовий розсольник додають зелень кропу. З їх допомогою у вас покращиться травлення, а смак супу придбає більш яскравий і літній відтінок.
  • Базилік. Має сильний, бальзамічний аромат, який складно сплутати з чим-небудь. Додають в невеликих кількостях і лише “на любителя”.
  • Чабер. Крім того, що він допомагає нормалізувати засвоюваність важкої їжі, з його допомогою виходить досить наваристий бульйон, в основі якого лежать свинячі або яловичі реберця.
  • Естрагон. Є ідеальним доповненням до кислої страви, якою є розсольник. Крім того, не можна обійтися і без лаврового листа, який виступає в якості основи серед приправ для розсольнику.

Зверніть увагу, що трави і зелень заведено додавати у великій кількості, бо розсольник повинен бути пряним і ароматним. Незалежно від виду приправ, вони завжди додаються в готову страву або в процесі її приготування.

Варто пам’ятати, що приправи в сухому вигляді довше готуються, отже, довше розкривають свій смак і аромат.

Джерело