Салат “Росолье” — простий аналог всім відомого оселедця під шубою

Кулінарні рецепти

А готується в рази простіше.

Салат дуже нагадує оселедець під шубою, але більш ледачий його варіант. Просто і швидко готується, а смак нічим не гірший. Салат сподобається всім, хто його спробує і стане не менш популярним у вашій родині.

Необхідні продукти:

  • 1 буряк
  • 2 картоплі
  • 2 моркви
  • 300 грамів оселедця
  • 4 курячих яйця
  • 3 солоних огірка
  • 1 яблуко

Для соусу:

  • 250 грамів сметани
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • сіль, перець за смаком

Починаємо приготування:

  1. Буряк змащуємо рослинною олією і кладемо в фольгу. Відправляємо в духовку і запікаємо при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин. Готовий буряк охолоджуємо і очищаємо.
  2. Картоплю і моркву відварюємо до готовності. Яйця відварюємо круто.
  3. Філе оселедця нарізаємо невеликими кубиками. Яйця очищаємо і нарізаємо шматочками. Очищаємо цибулю і нарізаємо дрібними шматочками.
  4. Картоплю, моркву і солоні огірки нарізаємо кубиком.
  5. Зелене яблуко очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо шматочками. Буряк нарізаємо дрібними шматочками.
  6. Всі підготовлені продукти перекладаємо в миску.
  7. У чашку кладемо сметану, додаємо гірчицю, сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо.
  8. Готовий соус додаємо в салат, перемішуємо і подаємо до столу.

Смачного!

Джерело