Як працює лінолева кислота в косметиці

Територія успіху

Забудьте про сухість, лущення та акне.

Про користь незамінних жирних кислот вже сказано все і навіть більше. Їх «незамінність» полягає в тому, що ми не можемо виробляти їх самі, тому повинні отримувати їх ззовні. Одні з найбільш важливих — омега-3, -6 і -9. До класу омега-6 якраз і відноситься лінолева кислота. В організмі людини лінолева кислота присутня в якості ліпіда клітинних мембран, тобто виконує захисну функцію і допомагає клітинам адаптуватися до несприятливих умов, інформує Ukr.Media.

Лінолева кислота бере участь в жировому і ліпідному обміні, захищає клітини від дії хвороботворних бактерій і вірусів, створює гідроліпідну плівку на поверхні шкіри і волосся, захищаючи їх від сухості і пошкоджень.

Якщо в організмі не вистачає лінолевої кислоти, практично неминучою стає сухість шкіри. Якщо в роговому шарі бракує ліпідів, його цілісність порушується, шкіра починає активно втрачати вологу, через що з’являються лущення, відчуття стягнутості і, як наслідок, ранні зморшки. Дефіцит омега-6 може привести також і до прямо протилежної проблеми — акне. Недолік ліпідів призводить до порушення процесів відновлення шкіри і закупорки пір.

У складі косметики, як і в їжі, лінолева кислота найчастіше фігурує у своїй природній біодоступній формі — у вигляді рослинної олії. Косметичні засоби, багаті Omega-6, вирішують три основні проломи зі шкірою: сухість, запалення і вікові зміни.

Лінолеву кислоту можна знайти як в м’яких зволожуючих кремах і лосьйонах, так і в більш концентрованій формі в тоніках і сироватках. Зазвичай кислота не викликає алергії, але завжди варто пам’ятати про індивідуальні реакції організму — якщо ви використовуєте засіб з лінолевою кислотою перший раз, спочатку протестуйте його на невеликій ділянці шкіри, а потім вже наносьте на все обличчя.

Джерело