Які спеції слід додати в картоплю, щоб вона вийшла смачною і ароматною

Кулінарні рецепти

Приправи для картоплі.

У кожної господині існують свої секрети на кухні. Деякі з них стосуються досить класичних страв, зокрема, де використовується картопля. Які спеції слід додати в картоплю, щоб вона вийшла смачною і ароматною? Давайте розбиратися в цьому питанні.

Тушкована картопля

Якщо ви звикли запікати або тушкувати картоплю, то напевно знаєте, що варто додавати в процесі приготування мелений чорний перець, майоран, чабер, мелений червоний перець, паприку, куркуму і ряд інших.

За допомогою цих приправ приготована страва буде відрізнятися своїм ароматом і смаковими якостями. Але, слід пам’ятати про ряд правил. Так, кухарі радять і настійно рекомендують додавати приправи за кілька хвилин (не менше 10) до того, як страва вже буде приготовлена.

Або варто потурбуватися про насичення страв з картоплі приправами вже після приготування. Тільки в другому випадку дайте кілька хвилин настоятися тушкованій або запеченій картоплі.

Смажена картопля

Смажена картопля має досить яскравий смак. Саме тому її не варто перенасичувати великою кількістю приправ. Вам достатньо додати трохи меленого чорного перцю, а також червоного гострого чилі, сіль. Подібний склад спецій приведе в захват всіх ваших домочадців.

Відварена картопля

Якщо ви прагнете урізноманітнити звичний смак відвареної картоплі, то обов’язково включіть до складу страви часник, а також лист лавра, селеру, кріп або петрушку.

Крім того, особливим ароматом буде відрізнятися картопля, в яку додали коріандр. Крім стандартних спецій існує велика кількість універсальних і вже готових приправ.

Вони впораються зі своїм завданням на ура! У їх складі містяться майоран, червоний мелений перець, чабер, чебрець, а також сушена цибуля.

В цілому, досить проблематично зіпсувати смак готової картоплі. Правда, якщо ви не будете додавати велику кількість різноманітних приправ, які навіть не поєднуються одна з одною, то вам це вдасться.

Щоб такого не сталося, слід проводити експерименти на кухні самостійно. Як тільки ви досягнете кращої страви, лише тоді варто пригощати нею своїх гостей і домочадців. Повірте, так ви зможете уникнути почуття незручності.

Джерело