У Франківську закликають людей на акцію проти насильства (ФОТО)

Суспільство

Як раніше писало Голос-Інфо: на Франківщині пройде акція проти насильства.


Сьогодні, 25 листопада, в Івано-Франківській ОДА відбувся брифінг з нагоди старту Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, пише Голос-Інфо.

Заступник голови ОДА Світлана Онищук розповіла, що насильство є серйозною проблемою:

“Насильство це дуже складна проблема. Щоб протидіяти йому, потрібно докладати багато зусиль. Ми тісно співпрацюємо з різними благодійними фондами. Бути проти насильства, це те, що ми маємо говорити не тільки цих 16 днів. Хочемо, щоб ми змогли акумулювати сили й не допускати прояви насильства”.

Директор департаменту соціальної політики Володимир Корженьовський представив статистику щодо вчинення насильства на Прикарпатті:

“Цього року зафіксовано 2798 випадків насильства в сім’ї. Можливо через карантин пішов ріст, адже це на 7 відсотків більше, ніж минулого року”. “В Івано-Франківській області на обліку 1294 дитини-сироти та ті, які позбавлені батьківського піклування”.

На брифінгу зауважили, що держава протидіє усім жорстоким проявам щодо дітей. Докладають максимум зусиль щоб протидіяти насильству щодо дітей.


Заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Віталія Попович розповіла, що діти найбільше потребують підтримки у таких ситуаціях:

“Саме дитина потребує піклування і турботи. Має бути соцзахист дітей. Кожна дитина потребує нашої підтримки”

Вона показала малюнок дитини-сироти і сказала, що намальований ангел це кожен із нас. Тому варто допомагати таким діткам усім, чим можливо.


Представник поліції в Івано-Франківській області Андрій Бойчук розповів про завтрашню акцію:

“До поліції надійшло близько 3600  заяв про вчинення домашнього насильства. У більшості від жінок.26 листопада запланована акція “16 днів проти насильства”. Вона буде проходити в центрі міста на Вічевому майдані. Будуть розміщені локації, кожна буде представляти окрему службу”.

Однією з цілей такої акції – показати, що поліція та інші соціальні органи реагують на всі повідомлення. Саме тому потрібно звертатися в будь-який час, якщо є такі проблеми.



Переглядів: 531
banner