Франківський драмтеатр на гастролях у Мюнхені представив “Націю” і “гуцульський плєс”

Культура, Суспільство

8 лютого у Мюнхені, столиці Баварії, Франківський драмтеатр представив драму-реквієм «Нація» за романом Марії Матіос в постановці директора театру Ростислава Держипільського на основі реальних подій 1940-х років.

Авторка роману також взяла участь у гастролях франківського театру. Після вистав вона мала зустрічі з глядачами.

Цьогоріч буде 10 років – НАЦІЯ. І 8 років МАЙЖЕ НІКОЛИ НЕ НАВПАКИ. А спробуйте потрапити на спектаклі! Сьогодні ми з акторами в Мюнхені. Завтра тут граємо НАЦІЮ. Та де там граємо – ПРОЖИВАЄМО. Як щоразу і вперше. Ми любимо і поважаємо свого глядача, а він нам віддячує тим же, – поділилася в мережі Марія Матіос.
Це вже другі гастролі Франківського драмтеатру у Мюнхені. У грудні 2016-го відбулася перша зустріч – тоді презентували культову драму “Солодка Даруся”.На другу зустріч франківці запланували сюрприз для глядачів.
В якості бонусу з нагоди другої зустрічі з нашими глядачами у Мюнхені ми покажемо фрагмент різдвяних набутків “Коляда та й плєс …ізпрежди віка…” – історії про те, що єднає людей у народ і дає світлу надію на єдність у любові, як і було задумано Богом з початку віків, – зазначили в театрі.
Гастролі театру відбуваються за підтримки Generalkonsulat der Ukraine in München, Українського вільного університету, Bund Ukrainischer Studenten in Deutschland e.V. та Об’єднання українських жінок у Німеччині.


Переглядів: 226
banner