На Франківщині ліплять політичну рекламу на рейсові автобуси

Суспільство

З Надвірної до Івано-Франківська – саме за таким маршрутом їздив автобус з рекламою політичної партії “Платформа громад”.


Про порушення виборчого законодавства представники Громадянської мережі ОПОРА повідомили поліцію, пише Голос-Інфо з посиланням на Суспільне.

На рейсовому автобусі були наклеєні наліпки “Країна починається з громади. Платформа громад”.

За словами координатора спостереження Громадянської мережі ОПОРА Богдана Морикота, розміщення агітації на користь політичної партії “Платформа громад” у транспорті загального користування суперечить частині 17 статті 57 Виборчого кодексу, яка забороняє розміщення політичної реклами зовні та всередині транспортних засобів громадського користування.

“ОПОРА звернулася у поліцію щодо перевірки цього факту, який може містити також ознаки порушення статті 212-14 “Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях” Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка встановлює відповідальність за розміщення громадянами агітації у заборонених місцях”, – повідомив Богдан Морикіт.



Переглядів: 265
banner