У Франківську відбудеться фестиваль документального кіно про права людини (ФОТО)

Події, Суспільство

2 грудня в Івано-Франківськ відбулася прес-конференція з приводу початку 16 Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Мандрівний Docudays UA на Прикарпатті, який почнеться 7 грудня.

Цього року франківці зможуть переглянути понад 20 документалок, які покажуть в кінотеатрі “Люм’єр”, молодіжному центрі “Параграф”, просторі “Вікно в Америку” та в “Підземний перехід Ваґабундо”. Також деякі фільми покажуть у школах та в’язниці.

“Ми намагаємося обрати ті фільми, які будуть цікавими нашому глядачу. Одним із фільмів, які ми покажемо цього року, буде “Булер”, американського режисера Лі Гірша. У ньому піднімається проблема булінгу серед дітей” — каже організаторка Євгенія Бардяк.

Фестиваль відкриває фільм режисерки Міколь Рубіні “Шлях до гір”. Цей фільм про те, як вона подорожувала в село на Прикарпатті та шукала будинок, де жив її дідусь, який звідти переїхав в Італію. Перший показ відбудеться 7 грудня 17:15 в Лєм’єрі. На показ прийде сама режисерка, яка розповість глядачам, як вона жила в прикарпатському селі.

Це одна цікава стрічка — “Чистильники” — занурить глядачів у світ інтернет-цензури.

Організували фестиваль ГО “Молода Просвіта Прикарпаття” та ГО “Стан”.



Переглядів: 195
banner