Виготовили продукції на 100 мільйонів: франківське підприємство встановило рекорд (ФОТО)

Суспільство

За 2021 рік АТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” виготовив продукції колісні пари, дрезини, двигуни, електропередачі, тепловози тощо) на понад 100 мільйонів гривень.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Руслана Марцінківа.


Такі прибутки є рекордними за останні 15 років. Вийшло понад 110 мільйонів гривень з ПДВ виготовленої продукції. Це на 35% більше у порівнянні з 2020 роком.


Зазначимо, майже 30-35% від усіх замовлень на ЛРЗ складають приватні. Загалом, на ЛРЗ працює понад 200 працівників та не бракує замовлень.

“Зросла заробітня плата для працівників. Зараз вона складає понад 13,5 тисяч гривень на місяць. А в порівнянні з минулим роком – було близько 11 тисяч гривень. І я бачу, що ця тенденція у 2022 році має зберегтись шляхом збільшення й виконання замовлень”, – повідомляє директор ЛРЗ Руслан Терешко.


Минулого року завод сплатив близько 30 мільйонів гривень податків.


Нагадаємо, у 2017 році у підприємства було близько 20 мільйонів боргів. Місто викупило 100% акцій та допомогло “встати на ноги”. За цей короткий період вдалося не лише закрити заборгованість (зокрема й із заробітної плати), а й продовжити розвиток.

“Я не знаю яка економіка і який виробник зможе це витримати. Так само й електроенергія зросла вдвічі, в порівнянні з груднем 2020 року. Ті підприємства, що мають велике споживання енергоносіїв – не зможуть вижити. І тому має бути якесь державне регулювання, контроль, щоб вплинути на цю ситуацію”, — додає директор ЛРЗ.


Нещодавно завод отримав нове замовлення від ПрАТ «Дніпровський коксохімічний завод», який належить групі компаній «Метінвест». Він є одним із міжнародних лідерів  гірничодобувної та металургійної промисловості. ЛРЗ виграв тендер та підписав договір на проведення ремоторизації тепловоза ТГМ4, з установкою американського двигуна «Caterpillar C27».

“Не зважаючи на різкий зріст цін на енергоносії, важливо, щоб завод витримав та тримався на плаву. Адже це є робота, це є податки. Нове замовлення доволі показове, і якщо ми його виконаємо, то з’явиться ще більше! Адже така техніка, яка працює на металургійних комбінатах, потребує оновлення. Для нас важливо виконати цю роботу вчасно і якісно”, — пояснює міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.



Переглядів: 214
banner