Івано-Франківські керівники районних управлінь ГУ ДСНС України в області підвищили свою майстерність

Суспільство

Керівники районних управлінь,відділів та загонів ГУ ДСНС України в області підвищили свою майстерність із роботи у задимленому середовищі.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області


5 серпня з начальниками РУ, РВ та ДПРЗ проведено тренування в теплодимокамері, що знаходиться в аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення .


Першим етапом тренувань було проходження навантажень у тренажерній залі,а після-проходження лабіринту та теплодимокамери. Дане тренування проводиться з метою вироблення та підтримки у рятувальників теплової адаптації, що сприяє збереженню необхідного рівня їх працездатності в умовах високої температури та обмеженого простору. Також такі тренування націлені на формування психологічної готовності до дій в екстремальній ситуації. В процесі таких тренувань газодимозахисники вдосконалюють професійні навики, вчаться правильно застосовувати знання та вміння на практиці. Обов’язковою умовою тренування, є суворе дотримання періодичності та послідовності виконання вправ,що дозволяє швидше досягти необхідного рівня теплової адаптації газодимозахисників, а також підтримання їх фізичного стану.


Саме з такими умовами в більшості стикаються рятувальники під час гасіння пожеж,тому такі навики необхідні для ефективного виконання завдань за призначенням.


Переглядів: 368
banner