У Долині 15 школярів пільгових категорій отримали планшети для навчання

Суспільство

Дистанційне навчання школярів вимагає сучасних засобів зв’язку. У Долинській громаді 15 школярів пільгових категорій отримали новенькі планшети Lenovo Tab M10.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Долинську міську раду.


«Світ не стоїть на місці. Ми не знаємо, якою буде освіта через 5-10 років. Технології теж постійно змінюються. Завдання освіти – підготувати школярів, адаптувати їх до життя в сучасних умовах, навчити використовувати новації та технології для навчання й розвитку», – зазначив міський голова Іван Дирів.


Окрім того, міський голова Долини подякував за успішну реалізацію проєкту заступниці міського голови Аллі Шевченко, яка ініціювала участь у даному регіональному проєкті, а також управлінню освіти.


Долина – поміж чотирьох громад Прикарпаття (разом з Більшівською, Надвірнянською та Яремчанською) обрала освітній напрям у переліку підтримки місцевих ініціатив спільного проєкту ПРООН в Україні та Уряду Великої Британії «Посилення стійкості громад в регіонах України – фаза II».

Вартість одного планшета – понад 9 тисяч гривень. Внесок Проєкту становив 70 відсотків, бюджету громади – 30 відсотків.


Як зазначила заступниця міського голови Алла Шевченко, від міської ради проєктну заявку подали заздалегідь, виконали умови співфінансування.


На всіх етапах дуже допомагала автор і керівник регіонального проєкту ПРООН в Івано-Франківській області Леся Попелюх.


Через повномасштабну збройну агресію росії, планшети вручали в перший місяць нового навчального року, хоч планували раніше.




Переглядів: 366
banner