Як у Івано-Франківську організовано харчовий процес у школах
Сьогодні, 27 вересня, директорка Департаменту освіти та науки Вікторія Дротянко доповідала про організацію харчування в закладах освіти.
Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Руслана Марцінківа.
Дошкільнята та школярі наразі харчуються за чотиритижневим сезонним меню. Різноманіття страв суттєво збільшилось, адже раніше меню було двотижневим.
Заклади дошкільної освіти:
Батьки оплачують харчування діток на 75%, частка доплати з бюджету — 25% від загальної вартості харчування. Станом на вересень у садочках харчуються 9737 дітей, з них, 9517 – у закладах загального типу та 220 дітей в закладах компенсувального типу (санаторних та спеціалізованих).
Заклади загальної середньої освіти:
Є два способи організації харчування школярів:
- Спеціалізовані працівники самостійно готують та реалізовують страви у 3 закладах освіти;
- Послугами кейтерингу користуються 53 заклади освіти.
7176 школярів харчуються за кошти бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади. Вартість одного ситого дня в школі – 45 гривень (20 грн – сніданок і 25 грн – обід).
Увесь асортимент їдалень погоджений в Управлінні Держпродспоживслужби та затверджений керівниками закладів освіти.
Переглядів: 594


