Прикарпатські медзаклади не встигнуть вчасно підписати договір з НСЗУ через чиновників

Суспільство

У тому, що Коломийський міжрайонний фтизіопульмонологічний диспансер не встиг вчасно подати документи для перетворення на комунальне неприбуткове підприємство, винні посадовці.


Про це повідомила у програмі “Тема дня” на Суспільному в.о. директора департаменту охорони здоров’я Ірина Кобельська.

“Ситуація склалася не через вину закладу, а через несвоєчасне ухвалення рішення місцевою радою. Наші звернення щодо того, що необхідно здійснити відповідні заходи розпочалися ще в квітні 2019 року. Чи то передача майна на обласний рівень, чи безпосередньо прийняття рішень щодо реорганізації закладу Коломийською міською радою, тоді питання про перетворення ухвалювала би обласна рада. Листування тягнулося аж до жовтня-листопада, коли вже міська рада ухвалила рішення щодо передачі майна. Сьогодні вже пізно говорити про те, що це рішення нам допомогло б, бо фактично ми загнали заклад у глухий кут і не дали можливості це зробити своєчасно”, – сказала Ірина Кобельська.

Також чиновниця додає, що з 3 лютого медичні заклади Прикарпаття повинні укласти контракти з Національною службою здоров ‘я України. Для цього лікарні мають бути перетворені в комунальне неприбуткове підприємство, мати інформаційну систему, підключитися до електронної системи охорони здоров’я і провести ряд інших заходів. Цей процес триватиме до 23 лютого.

Двом медзакладам – Букачівській лікарні та Коломийському тубдиспансеру – цей термін продовжать до 1 квітня, оскільки вони не встигли виконати всі умови для підписання таких контрактів.

Загалом на Прикарпатті у процесі ліквідації перебувають Коломийська інфекційна лікарня, коломийські шкірно-венерологічний і онкологічний диспансери.

Проте Ірина Кобельска заявила, що остаточне рішення щодо цих закладів ухвалюватиме новостворена госпітальна рада, яку очолює т.в.о. голови облдержадміністрації Віталій Федорів. Перше засідання відбудеться у лютому.



Переглядів: 169
banner