У Коломиї регіональна страва може стати нематерільною культурною спадщиною України
Начинка по-коломийськи може стати нематеріальною культурною спадщиною України.
Пише Голос-Інфо з посиланням на Богдана Станіславського.
Начинка – це покутська страва. Вона з’явилась у 1950-х роках. Проста у приготуванні, всі інгредієнти місцеві, а результат – неймовірний. Кожна ґаздиня колись готувала начинку по-своєму, тому і кожна страва була особливою. Ситуація така як з борщем: кожен унікальний, але від цього не менш смачний.
У 50-х роках минулого століття начинку готували на великі свята. Але зараз ми її можемо куштувати коли забажаємо. На щастя, рецепти збереглись.
“Начинка по-коломийськи заслуговує бути в Національному переліку нематеріальної культурної спадщини України. Тому управління культури та туризму подало начинку на внесення до цього списку. Наша страва там має бути, адже вона показує традиції Покуття та розповідає, як колись жили та що готували українці”, — пише Богдан Станіславський.
Переглядів: 861


