Івано-Франківщина долучається до шведсько-українського проєкту

Без категорії

Івано-Франківська область розпочинає участь у шведсько-українському дослідженні управління туристичною галуззю.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківська обласна державна адміністрація


У липні 2022 року розпочалась робота над дослідженням «Роль залучення зацікавлених сторін у роботі зі сталого управління туризмом» у співпраці з Університетом Оребру (Швеція), Університетом Даларна (Швеція), дослідниками Центру соціальних наук з питань навколишнього середовища та сталого розвитку (CESSS), Центром досліджень індустрії гостинності (CeTLeR) за підтримки Фонду розвитку знань і компетенцій (KKS).


Дослідження проводиться з метою вивчення ролі публічно-приватного партнерства та аналізу кращих європейських практик розвитку туристичних дестинацій для сталого розвитку громад і територій у Швеції для подальшого поширення провідного досвіду та сучасних європейських практик в Україні.


Від сьогодні управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації  на запрошення експерта з розвитку туристичних дестинацій, громад і територій програм міжнародної підтримки України, кандидата наук з державного управління Тетяни Тимошенко долучається до проєкту «Значення публічно-приватного партнерства для сталого розвитку туристичних дестинацій: шведський досвід для України».


Профільне управління облдержадміністрації виступатиме координатором реалізації проєкту в Івано-Франківській області. Участь у дослідженні візьмуть представники влади і бізнес-об’єднань гірської туристичної агломерації Прикарпаття – Верховинська, Ворохтянська, Косівська, Яремчанська територіальні громади, Карпатський національний природний парк, ГО «Асоціація готельєрів та власників садиб Яремчанщини» (м. Яремче), ГО «Туристична асоціація Гуцулія» (м. Косів).


З ініціативи ОДА до партнерської участі у проєкті запрошено Карпатський інститут аналітики «Frankolytics» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.




Переглядів: 278
banner