Інженер створила мобільний телефон з дисковим набирачем номера

Технології

Інженер Брукхейвенської національної лабораторії Жустін Хаупт втомилася від сучасних смартфонів. Вона собі зібрала мобільний телефон, який не здатний відволікати.

Набирати номер пропонується обертанням дискового циферблата. Такий використовувався на дротових телефонах кілька десятиліть тому.

Перед створенням свого унікального мобільника жінка користувалася кнопковою розкладачкою LG. Але навіть вона пропонувала надто багато непотрібних жінці функцій. Інженер захотіла щось більш особисте, тактильне і що давало б виправдання, чому вона не пише SMS.

На розробку власного телефона ентузіастці знадобилося близько трьох років. Корпус гаджета вона роздрукувала на 3D-принтері. Механізм набору номерів запозичила в старого телефона.

rotarycell2

До гаджета інженер висунула такі вимоги: зовнішня знімна антена для приймання сигналу, не повинно бути меню, через яке потрібно добиратися до потрібних функцій, наприклад, дзвінків. Також девайс повинен мати індикатор рівня заряду батареї, а екран на електронних чорнилах на задній частині корпусу повинен відображати вхідні повідомлення. І ще одна вимога – жодних сенсорних кнопок.

Хоча гаджет не має жодних мультимедійних функцій, а екран на електронних чорнилах не споживає енергії в режимі очікування, автономність пристрою виявилася невеликою. Перші версії працювали до двох годин, а останні тримаються близько доби.

Джерело



Переглядів: 181
banner