Завершився відкритий чемпіонат Франківської області з греплінгу

Спорт

В Івано-Франківську завершився відкритий чемпіонат Івано-Франківської області з греплінгу.


Організатором виступила Івано-Франківська обласна федерація панкратіону, грепплінгу та джиу джитсу, пише Голос-інфо з посиланням на WestNews.

Участь у чемпіонаті, крім франківських спортсменів, взяли також борці з Хмельницького, Чернівців, Ужгорода. Вік учасників різний. Діти, молодші юнаки, юнаки та юніори, дорослі 2010 – 2009, 2008-2007, 2006-2005 р.н.2004-2003 р.н, 2002 і старші.

Серед спортсменів 2011 року народження перемогу здобув іванофранківський учасник Захар Гусєв, який займається у спортивному клубі “Тигр” під наглядом тренера Ігоря Ярославського.

Серед старших учасників перемогу також здобув спортсмен з СК “Тигр” Максим Гложик.

12-15 березня відбудеться фінал кубку України з греплінгу.

Греплінг  — спортивне єдиноборство, комплексний вид боротьби, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів, кожен з яких за допомогою больових та задушливих прийомів намагається підкорити суперника, а також набрати більшу кількість очок в процесі боротьби за допомогою різних технічних прийомів (звалювань, захоплень, кидків, переворотів, підніжок, підсічок тощо). Греплінг є боротьбою на підкорення, тобто основною метою спортсмена (греплера) є саме примус суперника до здачі. Ударна техніка у греплінгу суворо заборонена. Розвитком греплінгу займаються різні організації, найбільш впливовими з яких є ADCC та FILA під чиїм патронатом проходять чемпіонати світу з греплінгу. Лобіюванням питання включення греплінгу в програму Олімпійських ігор займається Міжнародна федерація об’єднаних стилів боротьби.



Переглядів: 236
banner