У Франківську презентували виставку “Почуй мене” (ФОТО)

Суспільство

Сьогодні, 28 лютого у фортечній галереї Бастіон презентували фотовиставку “Почуй мене”.


На виставці представлені 46 фотографій дітей – носіїв кохлеарних імплантів та слухових апаратів. Діти із задоволенням приймали участь у фотосесії. Цей захід присвячено річниці громадської організації “ГЛУХОТА НЕ ВИРОК” та міжнародному дню кохлеарного імпланту.

Більшість фото зроблені фотографом Танею Мосс. За словами фахівців, в Україні за результатами епідеміологічних досліджень на 1000 дітей одна народжується з повною глухотою, у 2-3 розвивається в перші два роки життя. В нашій державі налічується близько 300 тисяч дітей і мільйонів дорослих з порушенням слуху в тому числі з глухотою 11000 дітей та 10000 дорослих.

“Кохлеарний імплант – це такий пристрій, що допомагає людям та дітям з вадами слуху. Держава закуповує такі системи, вони вживляються безкоштовно, однак дуже важливо, аби надалі діти проходили реабілітацію. На жаль, тут держава не допоможе, тому батьки об’єднуються на такому рівні, навчаються і проводять такі заходи. Необхідно створити центр реабілітації, щоб був гарний результат. Є батьки, які думають, що після операції дитина заговорить, але насправді це не так. Дитину треба вчити використовувати слух і сам апарат”, – зазначає Ніна Шепеленко, спеціаліст моніторингу роботи систем кохлеарної імплантації.

В Івано-Франківській області на обліку в центрі слухової реабілітації знаходиться 580 дітей, з глухотою 184 дитини, з приглухуватістю 210 дітей. На сьогодні імплантовано 90 дітей. Кількість дітей з порушенням слуху постійно збільшується. Метою організації є згуртувати батьків, які перебувають у схожій ситуації та згуртувати дітей, які є носіями кохлеарного імпланту та слухових апаратів.



Переглядів: 177
banner