Як харчуються українські військові: від їдальні до польового сухпайка

Суспільство

Харчування військових в ЗСУ організовано за Каталогом продуктів харчування, яким передбачено 360 позицій продуктів.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківський центр комплектування та соціальної підтримки 


Це дуже великий різноманітний асортимент продуктів харчування, що включає в себе м’ясо та м’ясні продукти, рибу та рибну продукцію, молочні продукти, яйця, різноманітні овочі та фрукти, горіхи, макаронні вироби, крупи, спеції, мед, шоколад, хлібобулочні вироби, напої.


Для особового складу військових частин, залежно від характеру бойових дій, навчально-бойової діяльності та умов служби встановлюється три- або чотириразове харчування.


Їжа готується відповідно до затвердженої розкладки продуктів, яка складається з урахуванням базового меню, наявного асортименту та кількості продуктів харчування тощо.
У разі неможливості забезпечити військових гарячою їжею видаються набори продуктів, так звані сухпайки.


Сухпайки призначені для повноцінного харчування військовослужбовців протягом доби і складаються з 18 різних меню з різними комбінаціями страв (з них два меню виготовляються за принципами Халяль та два меню за принципами Кащруту).


 Докладніше: https://bit.ly/48kp394
Група комунікацій Івано-Франківського обласного ТЦК та СП


Переглядів: 250