Костел у Богородчанах передадуть римо-католикам

Суспільство

Костел у Богородчанах передадуть римо-католикам – так завершиться конфліктна ситуація навколо Домініканського костелу, яка тривала більше року.


Від тепер костел передають для служіння римо-католицькій громаді, пише Фіртка з посиланням на Богородчанську селищну раду.

“У лютому 2019 на зборах богородчанці однозначно висунули вимогу передати костел його історичним власникам – римо- католицькій громаді. Незважаючи на це, попереднє керівництво райдержадміністрації, повністю ігноруючи волю богородчанців, прийняло абсолютно незаконне рішення про передачу костелу новоствореній громаді ПЦУ. Пізніше дане розпорядження та договір про передачу костелу ПЦУ визнані незаконними і скасовані. Селищній раді громада доручила зареєструвати костел як власність Богородчан і в подальшому здійснювати дії щодо передачі костелу тільки римо-католицькій парафії. Ми повністю виконали волю громади, протягом цілого року боронячи нашу святиню і в судах, і разом з небайдужими громадянами від спроб незаконного проникнення”,- йдеться у дописі.

14 травня 2020 року селищна рада вчергове звернулася з листом до голови ОДА про передачу Домініканського костелу. Отримавши 21 травня 2020 року позитивну відповідь, відбулася позачергова сесія. На сесії місцеві депутати ухвалили рішення відмовитися від права власності на Домініканський костел на користь римо-католицької парафії.

Відповідне розпорядження про передачу костелу римо-католикам вже підписав голова ОДА.



Переглядів: 192
banner