“Запобігти! Врятувати! Допомогти!”: долинські рятувальники провели акцію для школярів

Суспільство

23 листопада працівники Долинського РВ Управління ДСНС України у Івано-Франківській області провели акцію “Запобігти! Врятувати! Допомогти!” на території Тяпчанської ЗОШ І-ІІІ ст.


Під час проведення акції учням розказали про особливості професії рятувальника та перевірили знання номеру телефону Служби порятунку, довели вимоги пожежної безпеки при виникненні пожежі та основні рекомендації щодо безпечної евакуації у разі її виникнення. Протягом бесіди дітям було наголошено про наслідки дитячих пустощів з вогнем та безпеку поводження з ним у побуті. Користуючись нагодою, рятувальники наголосили про небезпеку виявлення вибухонебезпечних предметів та правила поведінки при їх виявленні. Також фахівці ДСНС навели статистику пожеж, назвали основні причини їх виникнення. Присутнім продемонстрували тактичні можливості пожежно-рятувального автомобіля та спеціального пожежно-технічного обладнання та спорядження. Бажаючі могли себе відчути в ролі рятувальника, одягаючи захисний одяг та спорядження.

Наприкінці заходу зробили фото на пам’ять, після чого подякували рятувальникам, обіцяючи в майбутньому дотримуватись правил пожежної безпеки у різних життєвих ситуаціях.



Переглядів: 243
banner