Ці кілька продуктів здатні підтримати здоров’я вашої печінки

Здоров`я

Вживання певних продуктів допоможе підтримати здоров’я печінки.

Вживання у їжу певних продуктів може бути корисним для профілактики запалень і пошкодження печінки.

Наша печінка виконує важливу роботу щодо виведення токсинів з крові, регуляції обміну речовин, вироблення жовчі для травлення, а також щодо підтримання інших життєво важливих функцій. Печінка, що погано функціонує, може сприяти розвитку багатьох захворювань, що негативно впливають на якість життя.

Тим часом, результати ряду досліджень говорять, що додавання певних продуктів у щоденний раціон допомагає підтримувати печінку у здоровій формі. Ось продукти, які можуть бути корисними для її захисту від патологічних уражень.

Листові зелені овочі

Вільні радикали являють собою нестабільні молекули, здатні пошкодити клітини, у тому числі ті, що вистилають печінку. Зелені овочі, наприклад, шпинат і листова капуста, містять поживні речовини і сполуки, що допомагають нейтралізувати вільні радикали.

До того ж листова зелень багата на клітковину. Цей макроелемент сприяє зниженню ваги, довше зберігаючи відчуття ситості і перешкоджаючи переїдання. Зайва вага і ожиріння є загрозою для здоров’я печінки.

Чорниця

Вона дуже насичена рослинними сполуками антоціанами. Це антиоксиданти, які також підсилюють захищеність печінки від запалень і пошкоджень…

Броколі

Професор Елізабет Джеффрі з Університету Іллінойсу прийшла до висновку, що вживання броколі — це гарний спосіб допомогти своїй печінці зберегтися здоровою. За даними, опублікованими у Journal of Nutrition, броколі перешкоджає накопиченню жиру у печінці і виникненню НАЖХП — неалкогольної жирової хвороби печінки.

Часник

Наявні дані свідчать, що активні сполуки часнику, алліцин і аджоен, допомагають захистити печінку від пошкодження вільними радикалами і запалення, що викликається ними. Крім того, свіжий часник містить амінокислоти, білки і антиоксиданти, що покращують захист печінки від токсинів з навколишнього середовища.

Куркума

Спеція має антиоксидантні властивості і теж може бути корисною для печінки як захисник від токсичних компонентів.

Зелений чай

Вживання зеленого чаю підтримує детоксикаційну функцію печінки.

Ананас

Він багатий на травні ферменти, які метаболізують жири і білки з харчових продуктів, що є однією з багатьох функцій печінки. Його споживання знижує навантаження, яке вона відчуває, беручи участь у процесі травлення. Ананаси також містять вітамін С і магній, які, як було доведено, борються із запаленнями.

Джерело



Переглядів: 187
banner