Івано-Франківський територіальний центр соціального обслуговування для підопічних організував годину народознавства “Святвечір: традиції приготування пісних страв”
Допомагають їм у цьому спеціалісти Івано-Франківський територіальний центр соціального обслуговування. Для підопічних вони організували годину народознавства “Святвечір: традиції приготування пісних страв”, а на зустріч запросили гостей, що добре знаються у цьому.
Інформує Голос-Інфо, посилаючись на Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради
Розпочала зустріч ведуча заходу Уляна Карук, яка розповіла людям “золотого віку”, що за давньою традицією святкування Різдва Христового починається ще ввечері і зветься він Святвечором або ж Навечір`ям Різдва Христового.
Далі до присутніх звернувся запрошений гість пан Любомир – шеф-кухар низки франківських ресторанів. Він назвав присутнім всі святвечірні пісні страви, які щороку готують українські господині для святкової трапези.
“Пісна кухня – це аж ніяк не синонім нудьги й одноманітності, ці страви можуть бути вишукані та оригінальні”, – наголосив пан Любомир.
Також літні люди отримали від волонтерки Марії Обух розфасований збір лікарських рослин, які можна буде використовувати для заварювання святкового запашного чаю.

Переглядів: 411


