На Прикарпатті майже половина закладів харчування працює з порушеннями

Суспільство

З першого травня працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели 5 тисяч 277 перевірок. У 34% виявлено порушення.


Про це в ефірі Суспільного повідомив начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Віталій Фіглевський.

У закладах громадського харчування було проведено 1086 обстежень. У 271-му випадку виявлено порушення. Це становить 42% від усіх перевірених.

“Якщо незначні порушення – перебування без масок, недотримання дистанції – скаладається протокол за статтею 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це передбачає штраф від 2 до 425 грн, – розповідає Віталій Фіглевський. – Якщо на масових заходах – більше 40 чоловік, викликають наряд поліції і організаторів притягують до відповідальності за статтею 44-3 Кодексу України про адмінправопорушення. Вона тягне за собою відповідальність від 34 до 170 тис. грн”.



Переглядів: 275
banner