На Прикарпатті на міжвідомчій нараді ознайомились з реформою шкільного харчування

Суспільство

В Україні триває реформа шкільного харчування. Це – про корисні продукти, страви з яких із задоволенням смакуватимуть наші діти, про здорові звички харчуватись, що допоможуть зберегти здоров’я на довгі роки.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську ОВА.


Наприкінці жовтня уряд затвердив Стратегію реформування шкільного харчування. А сьогодні її презентували на міжвідомчій нараді, за участю першої леді Олена Зеленська, Прем’єр-міністра Денис Шмигаль та представників уряду.


Що передбачає Стратегія:
забезпечення фінансового ресурсу задля модернізації шкільних їдалень.
Держава готова підсилити це і наступного року передбачено для такої потреби 1,5 млрд гривень.
-відновлення харчоблоків з використанням сучасних технологій.  До речі, на умовах співфінансування вдалось відремонтувати 2600 об’єктів.
-забезпечити громади та школи кадрами для організації харчування.
-впровадити якісне меню і стимулювати свідомий вибір продуктів харчування.
Яким чином буде реалізовано Стратегію реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року – обговоримо вже цього тижня в Івано-Франківську на регіональному форумі.
Тим часом на Івано-Франківщині:
– цього навчального року організовано харчування для понад 133 тисяч учнів.
-Безкоштовним харчуванням забезпечено більше 25 тисяч дітей пільгових категорій.
-Організація харчування відбувається за такими формами:
-приготування на шкільній кухні – у 77 % закладів;
-організація харчування на базі опорної кухні у 26 школах, що становить 4%;
-кейтеринг або ж доставка гарячого харчування діє у 7,5% шкіл;
-не організовано гаряче харчування у 80 школах (зазвичай це початкові школи з малою кількістю дітей).
“Тож працювати є над чим. Будь-яка реформа вимагає колективного підходу. У наш час важлива підтримка міжнародних партнерів, важливе розуміння голів громад, директорів шкіл та батьківської спільноти, щоби спільними зусиллями змінювати систему харчування. І це не лише про порцію теплої страви у школах, це – про поживну та смачну їжу для дітей, про формування правильних звичок усього наступного покоління”,- Світлана Онищук
Усі реакції:

17



Переглядів: 325
banner