Смачніше не буває: апетитна шаурма з куркою та овочами

Кулінарні рецепти

Рекомендуємо кожній господині взяти цей рецепт на замітку.

Представляємо вашій увазі рецепт дуже апетитної закусочної страви, яка підкорить кожного.

Шаурму люблять, напевно, всі. Існує безліч різних начинок для такої закуски. Пропонуємо вам зробити її з куркою і овочами. Таке вдале поєднання інгредієнтів просто не може не сподобатися. Приготуйте цю смакоту своїм домочадцям і ви побачите їхні задоволені обличчя. Від неї просто неможливо відірватися. Виходить вона ситною і мега апетитною.

Потрібні інгредієнти

  • 300 гр курячого стегна
  • 150 гр свіжих огірків
  • 150 гр солоних огірків
  • 250 гр білокачанної капусти
  • 50 гр червоної цибулі
  • 150 г свіжих помідорів
  • 70 гр моркви
  • 50 гр часнику
  • 2 лаваші
  • рослинна олія
  • півтори чайні ложки солі
  • спеції
  • майонез

Починаємо процес

  1. У першу чергу потрібно нарізати курку на тонкі слайси, накрити харчовою плівкою і трохи відбити.
  2. Складаємо м’ясо в один шар на окремій тарілочці та посипаємо спеціями. Потім потрібно трохи збризнути олією і накрити другим шаром курки, теж посипати спеціями. Залишаємо маринуватися на пів години.
  3. Тепер шаткуємо капусту. Огірки нарізаємо тонкими смужками. Очищаємо цибулю й ріжемо півкільцями. Використовуючи тертку, натираємо на грубий фракції моркву. Помідори ріжемо тонкими півкільцями.
  4. В окрему ємність відправляємо підготовлені капусту і моркву. Добре перемішуємо і солимо за смаком. Розминаємо руками.
  5. Потім потрібно розігріти сковороду гриль і відправити на неї обсмажуватися підготовлені слайси курки. Вогонь повинен бути середнім. Смажимо з кожного боку по 3 хвилини. В результаті курка повинна бути повністю готова.
  6. Потім залишаємо трохи охолонути й нарізаємо соломкою.
  7. Розкладаємо лаваш і центральну частину змащуємо майонезом. Потім розміщуємо капусту з морквою і трохи курки.
  8. Після чого знову додаємо трохи соусу. Покриваємо помідорами, огірками та цибулею.
  9. Додаємо ще майонезу і звертаємо трубочкою з боку начинки. При цьому загинаємо краї.
  10. Розігріваємо сковороду гриль (можна використовувати звичайну). Відправляємо обсмажуватися підготовлений лаваш з начинкою по 1 хвилині з кожної сторони.
  11. Після закінчення потрібного часу страва готова.

Приємного апетиту!

Джерело



Переглядів: 206
banner