Способи, які допоможуть зробити куряче м’ясо ароматним і соковитим

Кулінарні рецепти

Ідеальна вечеря.

З одного боку, приготування курки — досить проста справа, але з іншого — щоразу вона виходить занадто сухою і недостатньо смачною. На щастя, це можна виправити за допомогою декількох простих лайфхаків. Вони допоможуть вам зробити куряче м’ясо ароматним і соковитим.

Не знімайте з курки шкірку

Соковитість курячого м’яса дуже сильно залежить від шкірки, тому не варто знімати її перед приготуванням. Так, вона збільшує калорійність і жирність страви, але не настільки значно, щоб пожертвувати заради цього смаком. Тому перед тим, як поставити курку в духовку або покласти її частини на сковорідку, залишайте шкірку, і тоді готове м’ясо буде соковитішим і ароматнішим. Щоб не вживати зайві калорії, ви можете просто прибрати шкірку після того, як страва буде готова.

Відбивайте м’ясо

Якщо ви вирішили приготувати філе курячої грудки, яке зазвичай продається очищеним від шкірки, то перед приготуванням його краще відбити. Це допоможе м’ясу стати м’якшим, а також значно полегшить і прискорить його приготування.

Додавайте овочі

Якщо ви запікаєте в духовці цілу курку, додайте до неї овочі: стручкову квасолю, болгарський перець, броколі, цвітну капусту і т.д. Під час приготування овочі будуть виділяти сік, який зробить куряче м’ясо соковитішим, а також поліпшить його смак і аромат. Овочі можна покласти поруч з куркою, а можна залишити їх всередині тушки.

Пробуйте різні спеції

Багато хто використовує для приготування курячого м’яса стандартну суміш спецій “для курки”, і в цьому немає нічого поганого, але ви можете спробувати і інші приправи. Наприклад, гостру мексиканську суміш для буріто, набір індійських спецій гарам масала або тандурі. Ці суміші спецій можна зробити самостійно або придбати готові варіанти в магазині.

Перевертайте курку під час запікання

Щоб куряче м’ясо вийшло ароматним і соковитим, перевертайте тушку в процесі приготування. Це допоможе соку розподілитися більш рівномірно. Будьте дуже обережні, перевертаючи гарячу курку: не поспішайте і не беріть м’ясо або деко голими руками.

Замаринуйте птицю в йогурті або сметані

Також куряче м’ясо можна зробити ніжним і м’яким за допомогою маринаду з натурального білого йогурту (його можна замінити на сметану, але вона більш калорійна). Ви можете просто залити шматочки курки йогуртом, або додати до нього суміш спецій. Після цього потрібно залишити м’ясо в маринаді приблизно на 2-3 години. Потім його сміливо можна запікати або обсмажувати.

Джерело



Переглядів: 260