На Прикарпатті впіймали браконьєра, який завдав державі збитків на 23 тисячі (ФОТО)

Суспільство

Збитків державі на понад 23 тисячі гривень завдав чоловік, який незаконно виловлював рибу на Прикарпатті. Серед улову – червонокнижні.


Про це на сторінці у Facebook повідомив Івано-Франківський рибоохоронний патруль, пише Голос-Інфо з посиланням на Суспільне.

Повідомлення про браконьєрство на річі Дністер в Городенківському районі на “гарячу лінію” рибоохоронного патруля надійшло восьмого травня. Близько 21:00 рейдова група прибула на місце та затримала чоловіка із саком та рибою.

До приїзду патруля браконьєр встиг зловити 26 рибин, деякі з них занесені до Червоної книги.

“Серед червонокнижної риби – два вирезуби розміром всього кілька сантиметрів, які в Дністрі могли б вирости до восьми кілограмів. Бачимо молодь яльця звичайного та три екземпляри бистрянки російської”, – повідомив у дописі начальник рибпатруля Любомир Стрембіцький.

Вага виловленої риби склала 1,2 кг. Загальна сума збитків – 23 286 гривень.

На місце події рибпатрульні викликали працівників поліції, вони встановли особу браконьєра. Ним виявився житель села Незвисько Городенківського району.

На нього склали протокол та вилучили заборонене знаряддя лову.

Як ми повідомляли раніше, з першого квітня на Прикарпатті – нерест, відтак, діють відповідні обмеження рибальства.

За перший тиждень обмежень в області зафіксували 20 порушень правил рибальства.

12-го квітня під час рейду річкою Лімниця рибпатруль затримав людей, які незаконно виловлювали рибу. Один з них – оперуповноважений майор Галицького відділення поліції Тисменицького відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області.

16-го квітня рибоохоронний патруль впіймав трьох браконьєрів на Бурштинському водосховищі біля села Коростовичі Галицького району на Прикарпатті.

браконбєр

браконбєр



Переглядів: 173
banner