Апетитна картопля а-ля “Карбонара”: дуже смачно і ситно (+ВІДЕО)
Обов’язково приготуйте цю смачну страву і поділіться рецептом з друзями!

Соус, під яким запікають картоплю, дуже схожий на той, яким заправляють пасту “Карбонара”. Страва виходить дуже ніжною і водночас ситною — ідеальний варіант для сімейної вечері.
Замість індички можете взяти куряче філе, а бекон замінити копченою свинячою грудинкою. З сирів ідеально підійде пармезан або моцарела, але можете взяти будь-який інший твердий сир.
Інгредієнти на 4 порції:
- Картопля — 1 кг
- Індичка — 150 г
- Цибуля — 1 шт.
- Сметана — 300 мл
- Твердий сир — 100 г
- Яйце — 1 шт.
- Сіль — за смаком
- Чорний перець (мелений) — за смаком
- Бекон — 50 г
- Петрушка — за смаком
- Вершкове масло — 1 ст. л.
Приготування:
- Наріжте очищену картоплю кружечками або великими кубиками і злегка відваріть в підсоленій воді (близько 10 хвилин). Можете відварити картоплю цілком, але не доводячи до готовності, і потім нарізати.
- З’єднайте сметану, тертий сир і яйце, злегка посоліть і поперчіть.
- Розігрійте сковорідку, розтопіть масло і обсмажте на ньому подрібнену цибулю. Наріжте індичку кубиками і теж відправте на сковорідку. Протушкуйте протягом 5-10 хвилин.
- Підсмажте на сухій сковорідці бекон або копчену свинячу грудинку.
- Викладіть шматочки картоплі в форму, змащену маслом. Залийте сметанною сумішшю, викладіть м’ясо і бекон. Запікайте 15 хвилин при 200 градусах, посипте петрушкою і готуйте ще 15 хвилин при 180 градусах.
Готову запіканку злегка остудіть і подавайте порційними шматочками зі свіжими овочами або як гарнір до запеченого м’яса.
Переглядів: 451


