Ці 7 секретів допоможуть вам приготувати по-справжньому італійську піцу

Кулінарні рецепти

Деякі секрети приготування піци дозволять зробити її неймовірно смачною.

Піца — одна з найпопулярніших страв у світі. Здається, що готувати її дуже легко: тісто, сир, соус і начинка за смаком. Але чомусь у деяких ресторанах ми готові замовляти піцу знову і знову, а у деякі повертатися не хочеться. Ми вирішили поділитися з вами лайфхаками, які допомагають перетворити цю страву на справжній кулінарний шедевр.

Якщо попросити фахівця приготувати італійську піцу, він попросить уточнити яку. Річ у тім, що у кожному регіоні Італії існують свої технології приготування: римська, неаполітанська, лігурійська, панцеротті та інші.

Цікавий факт: у Італії піца захищена законом. За стандартами піца не може бути більшою за 35 сантиметрів у діаметрі, а її товщина не повинна перевищувати 2 сантиметрів. Крім того, для вимішування тіста не можна використовувати техніку та інструменти, лише руки.

Отже, поговоримо про 7 головних секретів ідеальної римської піци, які знають лише професійні піцайоло:

Використовувати лише моцарелу

Моцарела — м’який сорт сиру, який під час плавлення рівномірно розтікається по піці. За рахунок неї піца виходить ніжною і соковитою, практично тане у роті. Величезна помилка — використовувати тверді сорти сиру. Хоч вони й дають приємний та більш терпкий присмак, проте плавляться набагато гірше і не дають соковитості. Додавати їх можна, але лише разом з моцарелою.

Готувати піцу у печі

Технології не стоять на місці: усі давно звикли до електричних духовок. Але для приготування справжньої піци слід використовувати піч, наприклад, подову з натуральним камінням. Саме тоді піца буде з хрусткою скоринкою і м’якою серединою.

Слід використовувати італійське борошно

Тісто — найважливіша складова піци. Щоб воно вийшло повітряним, використовуйте італійське борошно з м’яких сортів пшениці зі ступенем помелу 00. У деяких ресторанах і службах доставки тісто роблять більш складним: використовують мікс з пшеничного, рисового і вівсяного борошна.

Тісто має бродити добу

Рецепт тіста дуже простий: дріжджі, борошно і вода. Але є один секрет для приготування ідеальної основи — залишити тісто дозрівати на 24-48 годин. Тоді воно буде у міру пишним і ніжним.

Використовувати томатну пасту

Для приготування справжньої італійської піци треба використовувати не кетчуп, а томатну пасту. Кетчуп — соус, у якому наявні консерванти і загусники. А паста — натуральний продукт, який отриманий шляхом перемелювання стиглих томатів. Секрет полягає у насиченості смаку.

Начинку слід запікати разом з основою

Думки з приводу технологій приготування піци є різними. Хтось вважає, що спочатку треба випекти основу з тіста, а потім додавати начинку. Але ми рекомендуємо випікати усю піцу одразу: тоді сир більше тягнеться, а начинка буде смачнішою у запеченому вигляді. Єдиний інгредієнт, який безсумнівно треба додавати наприкінці — зелень.

Випікати піцу слід за високих температур

Як вже було сказано раніше, ідеальна піца готується у печі. Температура у ній досягає позначки у 280 градусів за Цельсієм. Здається, що за таких температур будь-яка страва просто згорить. Однак професійні піцайоло знають, скільки треба тримати піцу на вогні, щоб вона вийшла хрусткою, але соковитою.

Тепер ви знаєте, що улюблена усіма піца не настільки вже й проста с трава. Справжня піца повинна бути ніжною, але з хрусткою скоринкою; тонкою, але повітряною; соковитою, але не розвалюватися у руках. Приготування ідеальної італійської піци вимагає вправності, але результат точно вартий того.

Джерело



Переглядів: 218
banner