Чим корисні абрикоси і кому їх краще не їсти

Здоров`я

Не для усіх людей абрикоси є корисними.

Настав час, коли починають дозрівати абрикоси. Багато людей полюбляють їх їсти, і вони корисні для організму людини, але лікарі розповіли, кому не можна їсти цей фрукт.

Яку користь для організму людини приносять абрикоси

Кожен фрукт приносить користь для організму людини, адже у його складі є певні вітаміни і мікроелементи. Важливо зауважити, що користь абрикосів буде зберігатися у будь-якому вигляді, і тому можна обрати для себе доречний варіант вживання та насолоджуватися смаком, а також оздоровлювати організм.

Користь, яку приносять абрикоси організму людини:

  • завдяки високому вмісту калію і магнію поліпшується робота серця;
  • якщо є проблеми зі стільцем, а саме закрепи, то вживання свіжих стиглих плодів може допомогти впоратися з таким нездужанням, а також допомогти у цьому випадку може і настій з кураги;
  • за рахунок високого вмісту заліза підвищується рівень гемоглобіну, а також поліпшується склад крові;
  • вилікувати кашель, ларингіт і бронхіт можуть допомогти ядра кісточок абрикоса;
  • завдяки вмісту вітамінів групи В нормалізується робота нервової системи, а особливо якщо є труднощі із засинанням, низька стресостійкість і депресивний стан;
  • завдяки фосфору та магнію поліпшується пам’ять і робота головного мозку в цілому. Особливо корисно вживати фрукт людям, у яких робота розумова;
  • абрикос допомагає підтримувати на нормальному рівні зір і попереджати деякі захворювання очей завдяки вмісту каротиноїдів;
  • завдяки сечогінній дії з організму буде виводитися зайва рідина;
  • якщо людина вживає абрикоси, то печінка починає працювати краще, оскільки поліпшується відтік жовчі;
  • завдяки відварам з кураги можна тримати під контролем рівень глюкози у крові.

Корисні властивості абрикосів діють на організм комплексно, і якщо їх вживати у помірній кількості, то буде поліпшуватися імунітет, організм буде поповнюватися необхідними вітамінами і мікроелементами. Також фрукти здатні пригнічувати голод і спрагу.

Кому не можна їсти абрикоси або коли вживати фрукти треба з обережністю

Ендокринологи та дієтологи розповіли, кому не можна вживати абрикоси, а також яку кількість плодів на день можна вживати без шкоди для організму, а саме:

  • не варто вживати фрукти натще, особливо якщо є гастрит, виразка або синдром подразненого кишківника, панкреатит. Цього робити не варто, якщо усі ці захворювання загострилися. У такому випадку краще зовсім відмовитися від їх вживання;
  • якщо є схильність до появи печії, то також варто відмовитися від вживання абрикосів, оскільки через лимонну та яблучну кислоти слизова може подразнюватися і у результаті цього виникне печія;
  • за наявності цукрового діабету також варто відмовитися від вживання даного фрукта, оскільки він здатен підвищувати рівень цукру у крові. Якщо хвороба перебуває у легкій стадії, то важливо проконсультуватися з лікарем і лише після цього вживати фрукт.

Щоб не нашкодити організму і отримати усі корисні речовини з абрикосів, варто з’їдати їх не більше 300 г на день. Користь можна отримати й з кураги, але варто також знати міру у її кількості.

Джерело



Переглядів: 222
banner