Ці 8 страв та продуктів не варто їсти у ресторані

Здоров`я

Деякі ресторанні страви не варті вашої уваги.

Щоб приготувати корисну і смачну страву у себе вдома, необхідно тримати у голові безліч інформації про калорії, поживну цінність продуктів і так далі.

Часом це набридає і хочеться, щоб за вас це виконали професіонали — вони вже точно зроблять усе як треба. Чи ні? Які продукти та страви небажано замовляти у ресторані, щоб не стати жертвою прийомів чужого бізнесу (харчового отруєння теж).

Найпопулярніше у меню

Зазвичай, найбільш популярні позиції у меню недосвідчений відвідувач кафе або ресторану вважає за найбезпечніші і свіжі — адже продукти постійно використовуються. Але все не так: купуючи величезні партії інгредієнтів, власники закладу дають мікроорганізмам час і можливість рясно у них розмножитися.

Безкоштовні закуски

Сухарики, горішки, які безкоштовно можна брати з барної стійки, виглядають привабливими, — але подумайте про те, що перед вами у цю ж вазочку або мисочку занурювалися пальці абсолютно незнайомої людини. Потім вона клала ці пальці до рота, а потім — знову брала сухарики…

Питна вода

Графин із безкоштовною водою — це чудово, але перш ніж пити, оцініть температуру води. Все, що не можна назвати словом “крижана”, створює серйозну загрозу вашому здоров’ю — у теплій воді відмінно розмножуються бактерії.

“Приготуємо у вас на очах”

Заманливо та ефектно: прямо до вашого столика під’їжджає мобільна жаровня і безпосередньо перед вами готують смачні страви. Чому краще відмовитися? По-перше, це стрес для кухаря, і навряд чи він готуватиме із задоволенням, по-друге, це негігієнічно (деякі відвідувачі, що навколо вас, можуть чхати).

М’ясо на кістках

Якщо мова йде про свинину або курку — ви ризикуєте. Річ у тім, що просмажити м’ясо (якого, до речі, у шматку з кісткою менше, ніж звичайного) досить важко. І якщо це яловичина, можна спробувати, але інші види м’яса — не варто.

Спеціальні добавки

Паста з унікальним авторським соусом, що включає несподівано дорогі інгредієнти — найчастіше це експромт шеф-кухаря, що дозволяє швидко утилізувати продукти, які ось-ось зіпсуються. Ви ще досі хочете цю спеціальну добавку?

Салат “Айсберг”

Здавалося б, це практично чиста вода і клітковина — що тут може бути шкідливого? За фактом, структура листя салату така, що у ній відмінно оселяються та розмножуються шкідливі мікроби. І навіть якщо його мили, швидше за все, непитною водою.

“Домашні” страви

Наприклад, м’ясний рулет або печеня по-домашньому — звучить суперапетитно, асоціюється з сімейною вечерею… Але це може бути спробою приховати несвіжі інгредієнти (особливо, якщо у складі фарш або невиразні шматочки м’ясопродуктів), що у випадку з м’ясом загрожує серйозними наслідками.

Джерело



Переглядів: 212