“Французька Мімоза” — салат, в якому все ідеально
Яскрава і неймовірно смачна закуска.
Інгредієнти:
- Консервована горбуша — 1 банка
- Яйця — 5 шт.
- Морква сира — 2 шт.
- Яблуко — 2 шт.
- Плавлений сир — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Яблучний оцет — 1 ст. л.
- Цукор — щіпка
- Сіль — за смаком
- Майонез — 200 г.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очистить, наріжте півкільцями або четвертинками, присипте дрібкою цукру і солі, помніть руками, щоб цибуля пустила Покладіть цибулю в глибоку ємність, влийте 1 ст.л. оцту і таку ж кількість води. Яблучний оцет можна замінити лимонним соком. Суміш перемішайте, маринуйте цибулю 5 хвилин.
- Яйця відваріть “круто”, охолодіть, очистить, білок відокремте від жовтка. Білок натріть на крупній тертці. На плоску тарілку встановіть формувальне кільце. Половину подрібнених білків викладіть першим шаром, змастіть майонезом.
- Сиру моркву очистить, натріть на середній або дрібній тертці. Третю частину моркви викладіть на білок. Зверху моркви зробіть сітку з майонезу.
- Консервовану горбушу дістаньте з олії, роздушіть виделкою. Половину горбуші покладіть на моркву, розрівняйте ложкою. Цей шар можна присипати сіллю. Зверху горбушу присипте маринованою цибулею, далі покрийте майонезом.
- З яблук зніміть кірку, м’якуш наріжте невеликим кубиком, помістіть на шар цибулі, використовуючи половину порції. Якщо є бажання яблука можна натерти на тертці.
- Зробіть шар з тертого плавленого сирка, також використовуючи тільки половину. Щоб сирок було зручніше подрібнювати на тертці, заздалегідь підморозьте його в морозильній камері, щоб він став твердіший.
- Далі всі шари повторіть по колу в такому ж порядку. На завершення зробіть шар з моркви і тертих жовтків. Щоб верхівка салату виглядала красивіше, компоненти можна викласти смужками.
Салату дайте 1 годину для просочення в холодильнику, потім подайте його на стіл.
Переглядів: 450