“Французька Мімоза” — салат, в якому все ідеально

Кулінарні рецепти

Яскрава і неймовірно смачна закуска.

Інгредієнти:

  1. Консервована горбуша — 1 банка
  2. Яйця — 5 шт.
  3. Морква сира — 2 шт.
  4. Яблуко — 2 шт.
  5. Плавлений сир — 2 шт.
  6. Цибуля — 1 шт.
  7. Яблучний оцет — 1 ст. л.
  8. Цукор — щіпка
  9. Сіль — за смаком
  10. Майонез — 200 г.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю очистить, наріжте півкільцями або четвертинками, присипте дрібкою цукру і солі, помніть руками, щоб цибуля пустила Покладіть цибулю в глибоку ємність, влийте 1 ст.л. оцту і таку ж кількість води. Яблучний оцет можна замінити лимонним соком. Суміш перемішайте, маринуйте цибулю 5 хвилин.
  2. Яйця відваріть “круто”, охолодіть, очистить, білок відокремте від жовтка. Білок натріть на крупній тертці. На плоску тарілку встановіть формувальне кільце. Половину подрібнених білків викладіть першим шаром, змастіть майонезом.
  3. Сиру моркву очистить, натріть на середній або дрібній тертці. Третю частину моркви викладіть на білок. Зверху моркви зробіть сітку з майонезу.
  4. Консервовану горбушу дістаньте з олії, роздушіть виделкою. Половину горбуші покладіть на моркву, розрівняйте ложкою. Цей шар можна присипати сіллю. Зверху горбушу присипте маринованою цибулею, далі покрийте майонезом.
  5. З яблук зніміть кірку, м’якуш наріжте невеликим кубиком, помістіть на шар цибулі, використовуючи половину порції. Якщо є бажання яблука можна натерти на тертці.
  6. Зробіть шар з тертого плавленого сирка, також використовуючи тільки половину. Щоб сирок було зручніше подрібнювати на тертці, заздалегідь підморозьте його в морозильній камері, щоб він став твердіший.
  7. Далі всі шари повторіть по колу в такому ж порядку. На завершення зробіть шар з моркви і тертих жовтків. Щоб верхівка салату виглядала красивіше, компоненти можна викласти смужками.

Салату дайте 1 годину для просочення в холодильнику, потім подайте його на стіл.

Джерело



Переглядів: 450