Готуємо домашні сосиски — дуже смачно, швидко і просто
Скажіть ні паперовим сосискам з магазину.
Втомилися купувати «паперові» сосиски в магазині? Пропонуємо дуже простий рецепт, як приготувати сосиски в домашніх умовах. Дуже вдале поєднання спецій порадує вас смаком. Зовсім не потрібні ніякі спеціальні пристосування, все дуже просто, швидко та доступно.
Інгредієнти
- Куряче філе — 400 грамів
- Сіль — ½ ч. л. без гірки
- Молоко (або вода) — 50 грамів
- Часник — 1 зубчик
- Цукор — 1/3 ч. л.
- Мускатний горіх — ¼ ч. л.
- Коріандр мелений — ¼ ч. л.
- Гірчиця в зернах — ½ ч. л.
- Крохмаль — 1-2 ч. л. (крохмаль утримує вологу всередині сосисок, допускається додавати від 1% до 2% від ваги фаршу, тобто 4-8 грамів)
Приготування
1. Додати всі інгредієнти в блендер і подрібнити до однорідного стану. Якщо немає блендера, то куряче філе перемолоти на м’ясорубці 2 рази, додати інші інгредієнти і відбити фарш мінімум 20 разів, щоб він був однорідним і в’язким.
2. Загальна маса фаршу близько 450 грамів. Можна сформувати 6 окремих сосисок, а можна 2 ряди по 3 шт. Вага кожної сосиски 75 грамів. Я робила 2 ряди по 3. Фарш розділити на 2 частини, викласти на харчову плівку смужку фаршу довжиною близько 36 см. Зафіксувати кінці ниткою, а потім розділити цю довгу ковбаску на 3 окремі сосиски, зафіксувавши кожну сосиску ниткою.
3. Сосиски можна відразу приготувати або ж відправити в холодильник на 24 години, щоб вони добре промаринувались спеціями.
4. Закип’ятити 1,5 л води, опустити сосиски, притиснути їх тарілкою, щоб вони всі були покриті водою. Каструлю накрити кришкою і залишити на 10 хвилин. Куряче філе — дуже ніжне м’ясо, його легко пересушити, тому я сосиски не варю на плиті, а готую таким способом. Все чудово проварюється і без кип’ятіння. Якщо будете готувати сосиски, які промаринувались в холодильнику, то збільште час до 13 хвилин.
5. Знімаємо харчову плівку. Сосиски дуже добре тримають форму, а за смаком просто смакота!
Переглядів: 252