Картопляний гратен — ідеальний гарнір з вершковим ароматом і часниковою ноткою
Вам обов’язково сподобається ця страва.

Необхідні продукти:
- 800 грамів очищеної картоплі
- 500 мілілітрів вершків
- 1 чайна ложка солі
- чорний перець
- 2 зубчики часнику
- 70 грамів сиру “Пармезан”
- щіпка мускатного горіха
Починаємо приготування:
- Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Перекладаємо в миску і заливаємо водою.
- У каструлю наливаємо вершки, додаємо сіль, перець і ставимо на плиту. Нагріваємо і кладемо картоплю. Все доводимо до кипіння і проварюємо 5-7 хвилин.
- Сир “Пармезан” натираємо на дрібній тертці.
- В кінці приготування картоплі видавлюємо в неї через прес часник і додаємо мускатний горіх. Обережно перемішуємо.
- Беремо форму для випічки, змащуємо вершковим маслом і перекладаємо картоплю. Розрівнюємо і присипаємо чорним перцем і сиром.
- Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20-25 хвилин. За 5 хвилин до закінчення приготування включаємо конвекцію, щоб надати страві апетитну скоринку.
Приємного апетиту!
Переглядів: 476


