“Салат по-литовськи” — смачна закуска з оселедця та картоплі

Кулінарні рецепти

Правильна рибка і особлива заправка надають страві неймовірний смак, що ви і ваші гості будете в захваті.

Пропонуємо вам рецепт дуже смачної закуски-салату. Для приготування ми будемо використовувати слабосолоний оселедець. Його можна придбати в магазині, але страва вийде набагато смачнішою, якщо ви замаринуєте рибку самі.

Необхідні продукти:

  • слабосолоний оселедець — 250 гр
  • картопля — 3 шт
  • цибуля — 1 шт
  • курячі яйця — 3 шт
  • рослинна олія — 2 ст. л
  • сметана — 1 ст. л
  • гірчиця — 1 ст. л
  • щіпка солі

Починаємо приготування:

  1. Картоплю відварюємо в мундирах у злегка підсоленій воді. Потім очищаємо і нарізаємо кубиком, перекладаємо в миску.
  2. Цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до картоплі.
  3. Очищений від шкірки і кісточок оселедець нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до решти продуктів.
  4. Яйця відварюємо круто, очищаємо і відокремлюємо білки від жовтків. Білки нарізаємо дрібними шматочками і додаємо до решти продуктів.
  5. У жовтки додаємо сіль і перетираємо. Потім вливаємо в них рослинну олію, додаємо гірчицю і сметану, перемішуємо. Готовим соусом заправляємо салат і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Джерело



Переглядів: 36