
Салат з капусти, як в шкільній їдальні — соковитий, хрусткий і кориснийСалат з капусти, як в шкільній їдальні — соковитий, хрусткий і корисний
Дуже простий рецепт.
Таку закуску можна їсти хоч кожен день — вона ніколи не набридає! А за бажанням в салат можна додати різні овочі — моркву, цибулю, болгарський перець, огірочки, деяким господаркам подобається додавати в цей салатик яблучка.
Зберігатися салат може в холодильнику кілька днів, і від цього стає тільки смачнішим. І не забувайте, що його можна готувати цілий рік, адже білокачанна капуста в нашій країні користується особливою популярністю.
Необхідні продукти:
- Капуста — 600 г;
- Морква — 100 г;
- Цукор — 1 ст.л.;
- Сіль — 0,5 ч.л.;
- Оцет 9% — 1,5 ст.л.;
- Олія соняшникова (ароматна) — 2-3 ст.л.
Починаємо приготування:
- З капусти знімаємо верхні листочки і шаткуємо невеликими шматочками. Перекладаємо в глибоку миску.
- Очищаємо моркву і натираємо на крупній тертці, додаємо до капусти.
- Все солимо і добре розминаємо руками. Салат залишаємо в такому вигляді на 15 хвилин, потім додаємо цукор, оцет і рослинну олію. Все добре перемішуємо.
- Готовий салат залишаємо на 5 хвилин, а потім подаємо до столу.
Смачного!
Переглядів: 342