Соковиті, хрусткі і пухирчасті чебуреки — найпростіший і вдалий рецепт тіста
З тонким тістом і бульбашками.
Соковиті, хрусткі чебуреки з тонким тістом і бульбашками. Сам рецепт тіста дуже простий і зручний, з доступних інгредієнтів, без додавання горілки й оцту. Тісто, приготоване за цим рецептом, виходить дуже тонко розкачати, при цьому воно добре утримує соковиту начинку, не рветься, а при обсмажуванні апетитно пузириться.
Інгредієнти
тісто:
- Борошно — 250 грамів
- Вода (окріп) — 120 мл.
- Рослинна олія рафінована — 2 ст.л.
- Сіль — 0,5 ч.л.
начинка:
- Свинина — 150 грамів
- Яловичина — 150 грамів
- Цибуля — 1 шт. (80 грамів)
- Вода холодна — 50-60 мл (залежно від вихідної жирності і соковитості фаршу)
- Сіль за смаком
- Чорний перець — за смаком
Приготування
1. В окріп додати сіль і рослинну олію. Влити суміш в борошно і замісити ложкою тісто.
2. Коли тісто трохи охолоне, вимішуємо руками 5-6 хвилин. Тісто покласти в харчову плівку або пакет і залишити відпочивати на 30 хвилин.
3. Змішаний фарш смачніше, ніж фарш з одного виду м’яса, тому краще використовувати свинину і яловичину. М’ясо пропустити через м’ясорубку. Цибулю можна теж пропустити через м’ясорубку або дуже дрібно порубати ножем.
4. Добавити в фарш воду для соковитості.
5. Тісто розділити на 8 частин. Розкачати дуже тонкий корж діаметром 24 см.
6. На одну половину покласти столову ложку з гіркою фаршу, розподілити, не доходячи до країв на 1,5 см.
7. Накрити другою частиною коржу, випустити повітря. Дуже ретельно з’єднати краї. Ножем для піци або за допомогою тарілки краї рівно обрізати.
8. Смажити у великій кількості рослинної олії на помірному вогні до рум’яної скоринки з кожного боку. Готові чебуреки викладаємо на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
9. Чебуреки подаємо гарячими й насолоджуємося!
Подробиці приготування дивіться в короткому відео рецепті.
Переглядів: 400