“Язик по-боярськи” — закуска, яка викличе справжній фурор
Вона сподобається всім.
Пропонуємо приготувати приголомшливу страву до святкового столу. Готувати її зовсім нескладно!
Інгредієнти:
- язик яловичий відварний — 1 кг;
- гриби печериці — 300 г;
- сир твердий — 100 г;
- чорнослив — 50 г;
- горіхи волоські — 50 г;
- майонез — 2 ст. л;
- часник — 2 зубчики;
- масло вершкове — 20 г;
- сіль, перець і зелень — за смаком.
Процес приготування:
Промиваємо язик, замочуємо на 30 хвилин холодною водою, потім варимо протягом 2 — 4 годин у воді зі спеціями. Опускаємо в холодну воду і знімаємо шкірку.
Гриби дрібно ріжемо. Розігріваємо олію й обсмажуємо гриби до рум’яності. Остуджуємо. Чорнослив заливаємо на кілька хвилин окропом. Нарізаємо дрібним кубиком.
Змішуємо чорнослив з грибами, подрібненим часником, рубаним кропом, подрібненими горіхами, майонезом, сіллю і перцем за смаком.
Язик ріжемо тонкими скибочками, красиво викладаємо на блюдо, зверху кладемо начинку і посипаємо її тертим твердим сиром. Прикрашаємо зеленню.
Переглядів: 279