Замість дорогих десертів! Шоколадний торт з вишневою начинкою
Простий рецепт торта з багатим смаком!
Всім великий привіт! Пропонуємо приготувати незрівнянний тортик за мотивами “Чорного лісу”, тільки бюджетніший і набагато швидший за приотуванням, ніж традиційний. Буквально 40 хвилин і тортик готовий!
Інгредієнти:
Тісто
- Яйця — 4 шт.
- Цукор — 60 г
- Ванільний цукор — 10 г
- Вершкове масло — 70 г
- Сметана 10-20% — 180 г
- Борошно — 130 г
- Какао порошок — 35 г
- Розпушувач для тіста — 10 г
Крем
- Сметана — 700 г (від 15% і вище)
- Цукрова пудра — 2-3 ст. л.
- Ванільний цукор — 10 г
Вишнева начинка (компоте)
- Вишня б/к з соком — 400 г
- Цукор — 30-40 г
- Крохмаль — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Вишнева начинка/компоте
Вишню без кісточок з соком (вишню розморозити, сік не зливати) змішати з цукром і крохмалем, на повільному вогні варити до загустіння. Остудити.
Крем
Сметану (від 15% і вище) змішати з цукровою пудрою і ванільним цукром. Перемішати лопаткою, не збивати міксером або блендером, інакше крем стане рідким.
Бісквіт
Яйця з цукром і ванільним цукром збити в пишну масу, додати сметану і розтоплене, тепле вершкове масло. Перемішавши. Просіяти сухі інгредієнти. Вилити тісто на деко (30/40 см.) і випікати в духовці при 180 С на середньому рівні 12-15 хвилин.
Збірка торта
Обрізати нерівні краї коржа і розрізати його на 4 частини. Змастити кремом корж, зверху розподілити 1/3 вишневого компоте. Наступний корж змастити тонким шаром крему і накрити змащеною стороною попередній корж з кремом і вишнею. Таким чином зібрати торт. Верх і боки торта також змастити кремом. З обрізків зробити крихту, обсипати боки і верх торта по краю. Виделкою зробити візерунки на верху торта. Відправити торт в холодильник на 30 — 60 хвилин.
Переглядів: 344